Menü

iPhone alkalmazások bezárása: ezeket a lépéseket kövesd

Az iPhone alkalmazások bezárása leginkább akkor szükséges, ha egy app lefagy vagy nem működik megfelelően. Egyéb esetekben ne zárd be őket!
iPhone alkalmazások bezárása

Talán te is tapasztaltad már, hogy az iPhone-od néha kissé lelassul vagy egy alkalmazás egyszer csak többé már nem válaszol. Ennek orvoslására a legegyszerűbb megoldás az, ha bezárjuk az alkalmazásokat. De hogyan kell pontosan ezt csinálni? Az alábbi lépések segítenek ebben.

A háttérben futó alkalmazások bezárása

Attól függően, hogy melyik iPhone-modellt tartod a kezedben, különböző módon érheted el az appválasztó nézetet.

  1. FaceID-val rendelkező modellek esetén: Húzd az ujjad felfelé a kijelző aljáról, és tartsd ott egy pillanatra.
  2. Home gombbal rendelkező modellek esetén: Kétszer nyomd meg a Home gombot.

Ha mindent jól csináltál, akkor egy ehhez hasonló kép fog fogadni – természetesen a saját alkalmazásaiddal:

iPhone App Switcher
  1. Ezt követően megjelennek az alkalmazások kártyái. Lapozz balra vagy jobbra, hogy megtaláld azt az appot, amit be szeretnél zárni.
  2. Amikor megtaláltad azt az alkalmazást, amit be akarsz zárni, egyszerűen húzd felfelé az ujjaddal az alkalmazás előnézeti kártyáját, amíg el nem tűnik. Ezzel az app bezárul és nem fut tovább a háttérben.

Ezért nem jó ötlet a futó appok bezárása

Sokszor reflexből azonnal bezárjuk a háttérben futó alkalmazásokat, amikor már nem használjuk őket, mert azt hisszük, hogy ezzel kíméljük az iPhone-unkat. Valójában tévhit, hogy az appok bezárása felszabadítja a memóriát és csökkenti a rendszer terhelését, így növelve az akkumulátor élettartamát. Ez a gyakorlat nemcsak felesleges, de káros is lehet, mivel az iOS rendszer maga is remekül menedzseli az erőforrásokat. Sőt, az alkalmazások újraindítása több energiát fogyaszt, mint ha hagynánk őket a háttérben futni.

A funkció neve a „kényszerített leállítás”, ami már önmagában is arra utal, hogy ez nem egy hétköznapi művelet. Az alkalmazásokat tehát csak akkor kell bezárni, ha azok lefagynak vagy hibásan működnek. Ha az alkalmazásokat újra és újra megnyitjuk és bezárjuk, akkor ezzel csak feleslegesen terheljük a rendszert és pazaroljuk az energiát.

Ha megszabadulsz ettől a rossz szokásodtól, de még mindig problémákat tapasztalsz az akkumulátor teljesítményével kapcsolatban, érdemes lehet ellenőrizned az iPhone akkumulátor kapacitását. Vagy hozd el hozzánk, és mi megvizsgáljuk! Ha szükséges, akkumulátorcserét javasolunk és el is végezzük számodra!